Pollykaka

Ingredienser:
200 gram mörk blockchoklad
100 gram smör
2 dl socker
3 ägg
220 gram (1 påse) Polly
½ dl vetemjöl
Tillagning:
1.Smält blockchoklad och smör.
2.Vispa ägg och socker pösigt.
3.Rör ner blockchoklad och smör och därefter även Polly och vetemjöl.
4.Grädda kakan i en form med löstagbar kant på 175 grader i 20-25 minuter. Låt gärna kakan stelna till dagen därpå.
Fixat
Grekisk sallad
Ingredienser:
Gurka
Tomater
Fetaost
Paprika
Rödlök
Olivolja
Tillagning:
1. Skär alla grönsaker, fördela dom på tallrikarna.
2. strö över lite fetaost och garnera med olivolja.
Laxsås
Ingredienser:
1 röd lök
1 dl vatten
400 - 500 g rökt lax
5 dl creme frach
1 dl dill
salt
peppar
Tillagning:
1. Hacka och fräs löken tillsätt vattnet kocka till hälften av vattnet försvunnit.
2. Strimla den rökta laxen och tillsätt den sedan tillsammans med löken.
3. Tillsätt creme frach, den klippta dillen, salt och peppar.
4. Serveras med pasta och en god grönsallad.
Mississippi paj
Ingrediernser:
botten:
5 dl mjöl
2msk kakaopulver
1 2/3 dl smör
2 msk socker
ca 2 msk kallt vatten
Fyllningen:
1 2/3 dl smör
ca 6 dl faronsocker
4 ägg
4 msk kakaopulver
150 g mörk choklad
ca 3 dl kaffegrädde
1 tsk chokladextrakt
Garnering:
Vispad grädde
riven choklad
1. Bland för mjöl och kakao i en skål , rör ner sockret och vattnet och knåda ihop degen. 2. Klä en pajform eller en form med löstagbara kanter. fördela degen uppför kanterna och grädda sendan den i 190 grader i ca 15 min lr när den ser klar ut. 3. Rör smör och farinsocker i en skål, rör sedan ner kakao och ägg. Smält chokladen och rör ner den tillsammans med grädden och chokladextraktet. 4. Häll sedan smeten i pajskalet och grädda den i 160 grader i ca 45 min . 5. Låt pajen kallna och bre över den vispade grädden och riv över choklad.