Polkagrisglass



Ingridienser:
3 dl Grädde
4 st Äggula
1 ½dl Florsocker
Polkagrisgodis

Tillagning:

1. Vispa Grädden
2. Blanda samman ägggulan och florsockret
3.Krossa Polkagrisarna
4. Blanda ihop alla ingredienser
5. Häll smeten i en form och plasera den sedan i frysen tills den stelnat
6. Tar fram ett litet tag innan servering, kan dekoreras med polkagrisar om man vill


Ugnsbakad lax i hummersås



Ingredienser:

4 port 

3 msk hummerfond går bra med fiskfond 

1 dl 

1 dl 

2,5 dl 

2 tsk 

1. Sätt ugnen på 200ºC.

2. Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.

3. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.

4. Strö dill och rom över laxen.

Servera med pressad potatis, Kokt majs, sås

Mangochutneysås

Mangochutney


RSS 2.0